onsdag 13 mars 2013

Kokosmjöl


Kokosmjöl är inte alls samma sak som malda kokosflingor.  När man kallpressat kokosköttet för att framställa olja tar man det som blir över och torkar och mal till mjöl. Kokosnötsmjöl innehåller 20% protein,  inbegripet de åtta grundläggande proteinerna och nyttiga MCT-fetter (medellånga fett-syror) som förbättrar mineralintaget, 61% fibrer och bara ca 4-8 % kolhydrat beroende på vilken skörd det kommer från. Det är glutenfritt, såklart, och beter sig väldigt annorlunda än annat mjöl, så man kan inte bara ersätta det ena med det andra. 
Jag har sett att det finns olika märken, Kung Markatta, Risenta och Aman Pranas, som är det jag provat. Näringsinnehållet skiljer sig lite mellan produkterna, så kolla upp ifall du är noga med sånt.
Vi använder det till lite allt möjligt: Äggakaka, gnocci, langos, våfflor ... 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar