fredag 5 april 2013

Solbadande marodörer

Curry och Högsta Hönset njuter av sol- och sandbad, själv överväger jag att ge upp det där med rabatter och satsa på kullersten ...

5 kommentarer:

 1. Det där med rabatter har jag gett upp för länge sedan! :) Vår trädgård får nog inga priser i trädgårdsmagasin direkt. :)

  Vi har ff en rabatt som mina föräldrar rensar en gång varje sommar, men när vi dränerar om o behöver göra om trädgården kommer de att ryka. Ett par krukor är max vad jag orkar med. Skulle helst vilja asfaltera hela trädgården, eller lägga grus. Det där med gräs är inte min grej (fästingar, du vet) :)

  SvaraRadera
 2. Fästingar trivs nog på asfalt med, de små asen ... ;-(
  Grus är dessutom bland det jobbigaste man kan ha, det kommer alltid fullt med små skott och gräs och ska växa upp och så måste man skyffla och kratta.

  Vi har galet mycket fästingar på landet; här i "stan" är det inte fullt så mkt, även om katterna kommer in med en nån gång ibland.

  Vår trädgård får nog inga priser direkt den heller, även om den var rätt fin för några år sen. Det är mitt föräldrahem vi har tagit över och det finns fortfarande rester kvar av min mammas ambitiösa planteringar. Trots hönsen.
  En gång i tiden (när jag bodde på Ön) så var jag total trädgårdsnörd och samlade på mig 20 sorters rosor och jag vet inte hur många sorters pioner. Så det skär lite i trädgårdshjärtat när hönsen sabbar ...

  Har du testat självvattnande krukor, så du slipper passa?
  Lite snygga buskar är förresten lättsköttare än krukor, det skulle du kunna ha i stället för rabatter, om du vill ha nåt trevligt att sitta o titta på.

  Kram S

  SvaraRadera
 3. Hönan ser ut att gilla rabatten i alla fall :). Själv skulle jag vilja ersätta gräsmattan med kullersten för gräsklippningen knäcker mig fullständig hur långsamt jag än försöker utföra den. Förra året lyckades jag byta till mig gräsklippningshjälp av en granne men är tveksam till att hon ställer upp igen. Rabatterna tar förstås också på krafterna att sköta men det ger så mycket mentalt och man kan ju göra lite i taget och till stora delar sittande. Men fy vad frustrerande det är att inte orka i trädgården på våren och försommaren.

  Kram /Amanda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och vad dumt att man inte bara gör det man orkar och sen ägnar sig åt att njuta. Och skaffar robotgräsklippare ...

   Radera
 4. Det lutar faktiskt åt att det blir en robotgräsklippare men det verkar så avancerat och lite överkurs med programmering och installation för den här ME-hjärnan/kroppen och ekonomin... /Amanda My

  SvaraRadera