måndag 6 maj 2013

Karma och jag

Det finns ju så många förklaringar till saker att man blir vimmelkantig! Här är något av det minst vetenskapliga jag har hittat, ett litet nättest:

10. Which of the following diseases or disorders are the most common result of past life carryovers?

a. Fibromyalgia and Chronic Fatigue Syndromeb. Multiple Personality Disordersc. Obsessive Compulsive Disorderd. Eating Disorders (Anorexia/Bulimia)e. Schizophrenia
 
Jo värst är C) Obsessive Compulsive disorder, följt av självmordstankar (som inte ens fanns att välja på) tätt följt av FM och CFS.  
Det jag har drabbats av är alltså inte något annat än karma!
Och nu blir det ännu bättre:
 
Fibromyalgia and chronic fatigue are diseases of "soul weariness" where the body in this life is so weighted down by past life resonances that it cannot function properly until it has had an abnormally long period of rest. These resonances manifest as toxins in your body that are stored in your cellular memory.
The best thing to do for fibromyalgia is NEVER to give into the despair that is an inevitable consequence of prolonged pain and confinement to bed. Other "must dos" for this disease include drinking as much water as you can every day (to flush out the toxins), getting on a daily program of laughing and smiling, and doing some exercise - even if it is only moving your eyes in a regular pattern for an hour daily. For chronic fatigue, the best thing is to walk, increasing the time a little each day.
 
Ut och gå, så blir det bra. För det läker mitt karma. Ingen botgöring behövs utöver det som sjukdomen i sig för med sig, ingen andlig utveckling. Det jag uppenbarligen har förbrutit i tidigare liv blir ok om jag bara går en sväng varje dag. Ska baske mig tipsa RME om det här så de kan ordna promenader i stället för fikaträffar! Undrar bara vad som kommer att hända i nästa liv ifall jag inte orkar gå nu?... och för min underbara väninna med OCD så bifogar jag länken här så du kan kolla in det enkla knepet för att bli frisk! Promenaderna mot ME/CFS kan vi ju ta tillsammans!
http://www.healpastlives.com/future/rule/ruplife.htm

16 kommentarer:

 1. Där ser man. Och jag som har både adhd,fibro och ME, måste ha haft ett väldigt tungt tidigare liv. Men promenerar gör jag ju, så då gör jag ju något bra ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, som man sår får man skörda! Fortsätt med dina promenader och glöm inte att dricka mycket! ;-)

   Radera
 2. Haha, faktum är att jag faktiskt har varit så desperat att jag velat testa regressionsanalys mot mina tvång! :) Tyvärr fick jag ett skov just då jag börjat träffa min underbara KBT-terapeut som även jobbade med EMDR (som jag testade mot OCD o gav visst resultat), hypnos o regression så jag hann inte mer än typ två sessioner (och inget hände). :)

  Men ska också villigt erkänna att jag är lite knäpp och en del av mig tror på själar, karma, regression o sånt, även om jag absolut inte tror att det är orsaken till eller läkningen för ME. :) Bara intressant, tänk om...? (har läst Brian Weiss böcker, lite spännande är det allt... :) )

  Och lite promenader, herregud, varför har vi inte tänkt på det tidigare?? :D (bara en sisådär 2-3-h-prommisar med barnvagn dagligen i ett par års tid men skulle kanske gått mer intensivt?)

  Dags att ta en gemensam prommis?? :)

  KRAM <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det är bara det att den logisk-vetenskapliga sidan gärna vill raljera lite om vad den andliga sidan får för sig ... Jag är precis som du, plus att jag tidigare haft rätt mycket ESP, men det verkar ha försvunnit när jag blev sjuk, vilket kanske tyder på att det 6:e sinnet sitter i hjärnan och inte är extrasensoriskt trots allt ... Men tror som du att det inte precis är lösningen på ME. Däremot har jag hela tiden tänkt att det här med att bli sjuk är en möjlighet att lära sig nånting i livet som jag inte skulle ha konfronterats med annars, åtminstone inte på samma sätt. Men av nån anledning så aktualiseras just den problematik jag har att kämpa med ändå: prestationsbaserad självkänsla, duktig flicka-syndrom och frågan om tillit och att kunna ta emot hjälp. Så visst finns det en poäng i Brian Weiss böcker om att man har en eller annan fråga att lösa under sitt liv och att den manifesteras under livet. Det enda jag är orolig för nu är att om jag nu lär mig min läxa redan nu, kommer jag att dö i ME då? Bäst att inte bli för fullkomlig för snabbt!
   Skulle älska att ta en gemensam prommis på sådär hundra meter och tbx, mer än det medför tyvärr krasch :-(

   Radera
 3. Precis! Min logiska/rationella/akademiska sida raljerar ofta och enormt över flummet som min "nyfunna" andliga/alternativa sida intresserar sig för. :)

  En del av mig tror på allvar att min ME kom för att jag ska lära mig ngt. Men den andra skriker högt i protest! Jag har lärt mig enormt mkt om livet, mig själv och en massa annat som jag inte annars skulle lärt mig, helt klart. En del av det skulle jag inte vilja vara utan. Jag gillar mig själv betydligt mer idag än då jag var frisk. :)

  Precis som du brottas jag också med prestationer (med en far som forskat i ämnet i 30 år o typ myntat begreppet borde jag kanske vetat bättre från början?), duktig flicka och även tillit. Tillit är ngt jag jobbar med dagligen. Måste ha tillit till att jag blir frisk(are). Utan tilliten skulle jag bli galen.

  Jag tror definitivt att det möjligen kan vara så att vi utsätts för prövningar av en anledning. Har under meditation haft flera "obehagliga" syner som jag är nyfiken på att veta varifrån de kom (därför jag testade regressionsanalys).

  Vad man gör när man är fullärd vet jag inte? :) Kanske bli profet?

  Har sedan jag var liten trott på reinkarnation, även innan jag ens visste att begreppet fanns men tryckte ner den sidan av mig själv under studierna. När jag var desperat och såg Oprah med Brian Weiss väcktes det intresset igen. Eller så var det bara ett uttryck för ren desperation o hjärndimma? :)

  Idag är jag mer öppen för det jag tidigare fnyst åt. Känner att vetenskapen inte på långa vägar vet allt än. Funderar ofta på vad vi om 200 år vet som vi idag inte har en aning om och tycker är humbug? Jorden var ju trots allt platt rätt länge i mångas ögon... :) Maken o pappa låter mig hållas, om det gör mig gladare/friskare får jag tro på tomtar o troll... :)

  Ja, prommisar får vi vänta med ett tag, kanske tills dess att vi tagit itu med våra tidigare liv o blivit friska? ;D

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag också är lite psykologiskadad så tror jag också att människan är en meningsskapande varelse och att man själv sorterar, kategoriserar och tolkar det som händer i ens tillvro.
   Och att det här med att finna sin sjukdom meningsfull i viss del är något människor gör för att det är så vi är funtade. Det är dessutom ett rätt konstruktivt och bra sätt att hantera livskriser, eftersom man går vidare och utvecklas till skillnad från dem som slåss med näbbar och klor för att behålla sin gamla självbild eller som flyr på andra sätt.
   Sen är jag rätt övertygad om att psykologin har en ganska lång bit kvar innan den lyckas förklara människan och att människans andliga behov är ett sånt område i synnerhet. Och tänker man på neuropsykologi så ser man ju verkligen hur tankar och handlingar påverkar hjärnan likaväl som hjärnan påverkar tankar. Och om det blir neurologiska skillnader pga tankar så kan väl också andliga processer påverka den fysiska kroppen?
   Så en liten lagom regression skulle kanske inte skada ... och om inte annat kunde det ju vara kul ändå. Fast Maken har tillräckligt svårt för att min kinesiolog pratade med min tumme, så ... det kanske får vänta ;-)

   Kram S

   Radera
  2. Ja, att just du kämpar med det L forskat på och gjort sig berömd för kan man ju verkligen tolka som Karma, haha!
   Förmodligen vart ni inte klara förra gången ni levde ...

   Kram S

   Radera
  3. Haha, min man har också svårt för att tala med tummar, kraniosakralterapi, homeopati, regressioner och annat "flum" men efter typ 6-7 år har han börjat vänja sig och bli hejarklacksledare! Eller så har han bara gett upp o insett att jag får göra vad jag vill bara jag blir frisk?? :)

   Tja, jag är övertygad om att det är ngn slags karma. Tror också att jag känt vissa i min omgivning i tidigare liv. Vore så intressant (men skrämmande) att ta reda på... :)

   Radera
 4. Japp Nu är din älskade svägerska på plats och ndrar helt sonika Vart är ert lexicon ????
  Alla som lagt inlägg här använder förkortningar och tillämpar olika ord för olika saker som jag inte har en susning om vad det är... Jag försöker hänga med här men du vet att detta går utanför mitt förstånd och visst är det så att ni vill uppnå att man ska kunna förstå vad ni pratar om på era hemsidor ??
  I detta läge kan jag säga innan alla blir arga på mig för att jag är okänslig mot era problem'
  Mig vetligt så har inte Sara diagnosen ännu och jag hoppas hon inte får den
  Sen undrar jag Sara efterlyser hjälpmedel , Hur många av er har hjälpmedel med er diagnos ?
  Hur många av er arbetar ett par timmat om dan tec ?
  Hur gör ni för att klara det ?
  Sara är min svägerska och ehnnes man således min bror och med hans bakgrund så säger jag Heja som fan bror Jag älskar er alla ;-))
  Familjen får lida för något som kan vara en evighet innan man vet vad som händer och det är tragiskt
  Jag är oxå sjuk men jag tar den delen som Sara säger där man förnekar
  Det innebär inte att jag inte kan bry mig om andra saker ( vilket kag ideligen gör )
  Men jag bryr mig om min familj !!!
  Så jag vore evinnerligt glad om ni kan svara på mina frågor
  Och bara så ni vet ;-)) Jag vill inget ont Bara ha svar
  Tack och var rädda om er allihopa
  // Leena

  SvaraRadera
  Svar
  1. KBT= kognitiv beteendeterapi
   OCD = tvångstankar (tex har jag stängt av spisen med följden att om jag utför den här ritualen kommer ingen att dö)
   EMDR= en typ av terapi som ofta används mot OCD men även mot posttraumatisk stress
   ESP= man ser spöken eller vet saker man inte kan veta "synsk" typ
   regressionsanalys= ofta under hypnos. I vanliga psykologin för att minnas saker från man var liten, lite alternativare handlar det om tidigare liv.
   regression= i psykologin att man går tillbaka till tidigare utvecklingsstadier, inom andligt att man går tbx till tidigare liv.
   Hjärndimma= en hoper symtom: svårt att minnas, svårt att hitta ord, svårt att räkna, svårt att förstå, svårt att läsa osv

   Vad gäller min diagnos så är det ju skitfrustrerande, för ME-mottagningen säger att jag förmodligen har det, och att jag ska få behandling för det, men de tar inte emot mig i sitt projekt. En annan som är överläkare på infektionskliniken säger att jag förmodligen har det men eftersom jag känner henne privat vill hon hålla isär rollerna och inte ta emot mig som patient, och min husläkare som är specialist i allmänmedicin är säker på att jag har det, men vågar inte sätta diagnosen utan remitterar mig vidare. Det finns ett par andra saker det skulle kunna vara: borrelia. Jag har visat negativt på borreliaprov, men de visar ofta fel och alternativet är att åka till Tyskland för att få det bekräftat och behandlat eftersom den svenska vården inte tror på det. Det skulle också eventuellt kunna vara nån form av hypothyreos, som inte syns på vanliga prover, men återigen så är det sånt som svensk sjukvård inte tror på. ME/CFS finns och det är det de tror att det är. Jag hoppas på borrelia, för då kan jag bli frisk. Det finns de som blir typ friska från ME/CFS och många blir bättre, så jag hoppas förstås att jag är en av dem om det är så som alla tror.

   Jag känner en tjej som har ME och som jobbar. Hon var lika sjuk som jag i två år, men klarar nu av att vara uppe och jobbar just nu heltid (biter ihop och kämpar för att trygga sin a-kassa och sgi, men räknar nog med att rasa). De som hänger här får berätta själva.

   Nåt mer?

   Kram S

   Radera
  2. Klart att det är skitfrustrerande för dig
   Och jag ville inget illa jag ville bara försöka förstå vad som betyder vad och om någon har kommit längre fram i sin sjukdomsbild som kanske kan vara en hjälp på traven när man väl är där i det skedet.
   Att du blir frisk hoppas jag absolut på :-)) Eller ska jag säga "friskare" så livet kan börja återgå til sin nja vad ska jag säga "normala lunk" Men som jag förstår det så kommr man inte dit utan måste hitta alternativ till vardags bestyren.
   Man kämpar och man kommer en bit i taget va ??
   Ha det gott
   // Leena din dumma dumma svägerska :-))

   Radera
  3. Du är inte så dum som du tror, och jag förstår vad du ifrågasätter för det gör jag hela tiden också.
   Var just hos doktorn och hon sa att det verkligen är så gott som klart och att det enda hon kunde tänka sig nu är om jag haft vadhetere och har fått neurologisk påverkan av det. Sånt där som inte är -....äsch nu kommer jag inte på vad det heter heller. Sånt man får av fästingar. Som inte heller är behandlingsbart. Som man vaccinerar emot.
   Men hon tyckte att jag skulle snarare ta fasta på att det ÄR ME/CFS och om fortsätta agera som om det är det och visar det sig sen att det faktiskt är nåt annat trots allt så har jag åtminstone inte förstört nånting. Om jag däremot agerar som om det INTE vore ME/CFS och det faktiskt är det så kan jag bli mkt mer handikappad. Så tyckte hon.

   Vad gäller att komma längre i acceptans och sjukdomsinsikt så ska jag få gå en terapi/kurs i det på KArolinska om ett par veckor. Det kanske vore nåt för dig också, att lära sig ett sätt att fungera i sin nya roll och att inte bara ta fasta på hur surt det är att man drabbats utan hitt sätt som funkar och en syn på livet som man kan trivas med. Typ. Sån terapi heter ACT, appropå förkortningar. Det kanske de har på syncentralen?

   Kram igen

   Radera
 5. Idag fattar jag inte nåt av vad ni säger. Frågade min man om jag skulle låsa dörren; kunde inte ens tänka ut en sån sak. Idag är jag ett litet, utsketet äppelmos som har torkat och fladdrar innehållslöst för vinden.

  Men jag tar en promenad till biostugan, bollklubben, brevlådan! heter det varje dag. Typ tio steg t & r. När blir jag frisk?

  Kram till mina roliga, kloka, knäpproliga, nyvunna vänner. Tänker ni försöka er på att komma den 15? Vore kul att ses.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära äppelmos!

   Du är väl trygg i din tro, så du kanske slipper hela reinkarnationskrånglet?

   Skulle vara fantastiskt att ses, men jag har tid hos kinesiologen den 15, och dan innan ska jag till tandhygienisten,det går inte.

   Kan tillägga att vi kanske bara trodde att vi fattade vad vi själva sa, eftersom ingen annan hänger med.

   Kram!

   Radera
  2. Förlåt om jag slänger mig med förkortningar. Tog för givet att Sara förstod dem och tänkte inte på att alla andra inte känner till dem. Hjärndimma + uppe i varv = tänker inte alltid klart.

   Nej jag har inga hjälpmedel. Annat än en man som gör allt hemma och föräldrar som hjälper oss dagligen med allt praktiskt sedan tio år.

   Nej, jag kan tyvärr inte jobba. Har försökt i många år, omskolat mig, startat två företag och jobbat deltid och verkligen velat jobba. Var envis och vägrade inse att det inte gick men blev tillslut tvingad av min läkare att sälja företaget och sluta då jag blev allt sjukare.

   Önskar ingen annan en ME-diagnos. Men att gå utan diagnos är ofta än värre. Att fundera kring om man inbillat sig allt. Även om ingen bot eller behandling finns för ME, än, så är vetskapen om diagnos viktig för att inte förvärra situationen och hitta kunskap om sådant som kan lindra/läka. Själv använder jag alternativmedicinen och andra mer eller mindre flummiga metoder, därav mina förkortningar ovan.

   Anja; Åh, känner så väl igen det. Så många dagar orden inte kommer fram. Eller fel ord. Eller inga alls. Dagar då man inte ens tar sig ut till bollkluggen/biostugan... :)

   Måste tro att vi blir bättre. Måste ha tillit. Annars blir jag galen. På riktigt. :)

   KRAM till er alla! <3

   Radera
  3. Men kan man inte kalla din infrabastu för hjälpmedel även om du inte fått den bekostad av hjälpmedelscentralen precis ... och har du inte pall i duschen? Och öronproppar? Och ögonmask vet jag att du har. Sånt tycker jag faller under kategorin hjälpmedel även om de också räknas som egenansvar att skaffa. Eller klarar du dig utan sånt?
   Själv måste jag absolut skaffa eltandborste innan det börjar växa potatis mellan tänderna.

   Kram

   Radera