fredag 18 oktober 2013

Gulasch till ett helt kompani

Man brukar ju räkna med 100-200g kött per person så det här blir väl säkert tio portooner minst. Och soppar man till det så räcker det till fler. En gäst har glömt en flaska lättöl hos oss, det är bra för annars skulle det inte ha blivit någon middag idag, för vi dricker ju inte öl själva. Men i gulasch är det nödvändigt!


Ingredienser:
1,5 kg högrev
1-1,5 kg lök
Tomater, minst 500g, burk/tetra går bra, jag hade hemodlade
En flaska öl
Paprika, gärna stark
Kummin
Peppar och salt
Smör




Börja med att tärna högreven och hacka löken. Bryn lite i taget i smöret och flytta över till en stor gryta vartefter. Tillsätt tomater, öl och kryddor efter smak. Snåla inte!
Låt puttra i minst fyra timmar.

Om du vill ha gulaschsoppa tillsätter du bara buljong och ev. lite mera tomat.

Maken köpte med sig paprikakrydda från Ungern. Han måste snart åka tbx, för det är inte mkt kvar, men nästa resa är visst en konferens på
Mallis. Hårt liv. 
 
Gissa om det är en klick extrafet hemgjord yoghurt i? Fasen vad präktig jag är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar