måndag 21 oktober 2013

Stekta vildandsbröst

Vi gillar vilt i vår familj. Maken hittade hela vildandsbröst med ben så jag fick börja med att skära ut filéerna. Det är ännu lättare än på en kyckling pga det behändiga formatet: man väljer en liten, vass kniv och låter den följa mittbenet och vips har man en piffig liten köttbit i handen. Skrovet kokar man buljong på och stoppar i frysen till nästa köttgryta.

Sen bryner man bitarna i smör eller ännu hellre flott om man har. Salta. Slå på en skvätt rött vin och lite vatten och låt puttra tills köttet är genomstekt, jag hade köttermometer för säkerhets skull och tog upp bitarna när de var 85 grader. (Vet inte om man kan äta rosa vildfågel?)
Sen i med  en dl grädde eller så i såsen och kanske lite maizenaredning. Smaka av med salt och peppar.
Severa med grönsaker.
 

Blää, skulle ha torkat av skärbrädan innan jag fotade! 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar