fredag 29 november 2013

Lussebullsmuffins

Inte så söta, men saftiga och goda  lussebullar i muffinsformat. Vill man kan man förstås söta mer, men jag har så svårt för sötningsmedelssmaken. Nästa gång tar jag nog ett par matskedar socker också!
 
 3 ägg
2-3 msk sötrix eller likande
75 g smält smör
1 dl grädde
2 dl kvarg typ kesella
1 dl kokosmjöl
3 msk fiberhusk
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 påse saffran
 
Vispa ägg, saffran och sötning riktigt fluffigt. Mortla gärna saffranet i sötningsmedlet först. Tillsätt grädde, smör och kvarg och blanda de torra varorna och rör ner dem.
Låt svälla minst fem minuter.  
 
Klicka ut i muffinsformar och släta till.
Grädda i 280 grader tills de fått fin färg, ca 20 minuter
 
Det är inte så kinkigt!
 
De är goda som de är. Fast inte så söta.
 
Vill man ha det lite flådigare gör man så här.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar