lördag 8 februari 2014

Friterad kyckling med ljummen nudelsallad, lchf


Fisksås ger umamismak utan att innehålla glutamat!
Men läs på etiketten, inte alla sorter är utan skräp.
 
Nytt experiment i köksregionerna: lchf-frityrsmet!

Steg 1:
Låt kycklingbitar (jag tog lårfiléer) marinera några timmar i
1dl vatten
1/2 dl olivolja
1/2 pressad citron
1 tsk paprikapulver
1 msk fish sauce
Oregano
Lite chili
Salt och peppar

Gör samtidigt såsen till nudelsalladen så den får stå och smaka till sig, se nedan!




  



Steg 2:
Vispa två äggvitor hårda
Vispa äggulorna och blanda ihop med
2 tsk fiberhusk
1/2 dl kokosnötsmjöl, drygt
1 tsk bakpulver
2 dl iskallt bubbelvatten (jag bubblade till det extra mycket!)
1 tsk salt

Gör därefter i ordning nudelsalladen, se nedan!

Ta upp kycklingbitarna och torka av dem lite så fäster smeten bättre. Dela dem i munsbitar. Värm frityrolja till ca 160 grader (eller prova med en liten klick av frityrsmeten om det är lagom varmt.
Doppa några kycklingbitar i taget i frityrsmeten och fritera. Låt rinna av på hushållspapper.
 


Servera med en ljummen nudelsallad:

Blanda en sås/röra av:
1 pressad lime
1/2 dl olja
Lite röd chili beroende på styrka
Hackad färsk koriander efter smak
En hackad röd paprika
Lite riven ingefära
Ev en liten pressad vitlöksklyfta
Salt
Peppar

Gör såsen mycket smakrikare än du tror behövs för den blir ju så utblandad i salladen.

Koka upp:
1-2 nävar haricots verts
1-2 nävar sockerärter
Lägg i :
1 pkt sjögräsnudlar
Koka upp igen

Häll av kokvattnet, blanda i såsen / röran

Blanda i gröna blad efter smak.


Ursäkta den dåliga skärpan, salladen är slut så jag kan inte ta ett nytt kort!
 
Maken rörde ihop en doppsås av majonnäs, turkisk yoghurt och ett par droppar ketchup, det passade perfekt till kycklingbitarna. Nästa gång kör vi doppmiddag och har bara grönsaksbitar och friterad kyckling!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar