tisdag 9 september 2014

Guidade meditationer

Av någon anledning glömde jag plötsligt att det fanns! Maken påminde mig härom veckan och jag kan inte förstå hur något som jag gjorde i stort sett varje dag och som jag tipsat så många om bara kunde vara borta från mitt medvetande. Så nu har jag börjat igen.
Hela youtube är fullt av guidade meditationsövningar. Med healing, utan healing, med eller utan kroppsscanning och andningsövningar, med flum, änglar, Gud eller buddhistisk touch. Eller helt enkelt, bara rätt upp och ner avslappning och hypnos.

Här är några ni kan testa:

Jon Kabat-Zinn, som kanske är den som gjort mest för mindulness i västvärlden, här hittar du både föreläsningar och övningar:
https://www.youtube.com/results?search_query=jon+kabat+zinn+mindfulness+meditation
Om du inte har provat mindfulness eller meditation tidigare har du en kort och totalt oflummig liten övning här:
https://www.youtube.com/watch?v=D5Fa50oj45s

The honest guys, namnet är så suspekt att man backar, men de har många enkla och relativt korta avslappnings- och meditationsövningar:
https://www.youtube.com/user/TheHonestGuys

Om du tror på chakran och inte har nåt emot universella energier så lyssna på Kalawna Biggs :
https://www.youtube.com/results?search_query=kalawna+biggs

Kelly Howell gör guidade meditationer och kombinerar med binaural beats, nån sorts ljud som ska påverka hjärnvågorna. Kräver hörlurar för att funka. Om det nu funkar.
https://www.youtube.com/results?search_query=kelly+howell

Lilian Eden är hypnosterapeut, medium och andlig rådgivare, men inte det flummigaste jag stött på. Bra om man vill ha en längre meditation, många är på över timmen. Hon har även meditationer mot insomni. :
https://www.youtube.com/user/EdensCloset

Fyll gärna på med fler tips!

1 kommentar:

  1. Jag behöver också påminnelser med jämna mellanrum. Alldeles nu har jag insett min oförmåga att vara i nuet utan att tänka på sen eller förut. Så nu har jag börjat satsa på Mindfulnessappens korta guidade meditationer. Kroppsscanning på fem minuter t ex. Men ändå hinner tankarna flyga bort femtioelva gånger. Detta var mitt första möte med meditation: http://youtu.be/ZQL4A7Hj5wY
    Jag googlade på kristen meditation men fann en som hette Kristen (Hedges)! Hon har en hemsida också, med ett virtuellt meditationsrum. Fint.
    Jag behöver gå (ligga) en mindfulnesskurs!

    SvaraRadera