lördag 8 november 2014

Perfekt ME-sysselsättning

Det är inte alltid så lätt att få tiden att gå när man måste tvångsvila så mycket. Men betrakta era sysselsättningsproblem som lösta!
Har ni sett dokumentären om Mark Landis, konstförfalskare och filantrop? Han kopierar konstverk och donerar till museer under olika alias. Gillar förstås uppmärksamheten, för som han säger: Det är inte så många som är snälla mot mig annars.
Och så den besatte museiintendenten som med stöd i sitt OCD och ADHD gett sig fanken på att sätta stopp för det hela!
 
Fick en vision av hur festligt det vore om vi ME-sjuka bara orkade sitta upp lite mera så vi skulle kunna översvämma konstvärlden med kopior ur konstkataloger och sedan, vid enstaka tillfällen förklä oss och åka till närmsta museum med dem. Om ni inte känner er som fullfjädrade konstförfalskare så hav tröst, man får bra tips om tekniker i filmen!

Mark Landis. Här som jesuitprästhttp://www.svtplay.se/video/2450621/den-forunderlige-konstforfalskaren

4 kommentarer:

 1. Ha ha, underbar idé. Då kanske vi äntligen kunde få lite uppmärksamhet också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är det olagligt att sälja dem som äkta, annars hade vi snart finansierat en egen rituximabstudie! Om vi däremot målar om porträtten med feberblossande kinder/gråblek hy och mörka ringar under ögonen så kan vi starta försäljning hur mycket vi vill utan att bryta mot lagen.
   Gärna stripigt hår också! Tänk Mona Lisa eller alla dessa ljuvliga Roslinporträtt förvandlade till ME-patienter!

   Radera
 2. Jag ska ju såklart ta reda på mer om det där med konstförfalskning. Låter väldigt spännande för en snäll flicka som jag, som ofta funderar på det perfekta brottet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Enklaste sättet är att doppa en bräda i snabbkaffe (patinering), limma på en fotostatkopia av aktuellt konstverk och smeta på transparent klister så det ser ut som penseldrag.

   Radera