måndag 17 augusti 2015

Tjo och tjim nästan jämt

och i synnerhet idag när det är skolstart!
Nuförtiden börjar läsåret med kalas och fest minsann! Såpbubblor och glass. Clowner och spektakel.

Jag var med till skolgården och var väl hemma igen till tio eller nåt. Och bortsett från den stunden jag satt och frös inlindad i en filt och drack kaffe med bästa moster har jag legat i soffan med både vetevärmare och fleece och ändå inte fått upp värmen. Ont överallt. Lymfkörtlarna from hell (fast det har jag haft i ett par veckor nu, så det borde jag ju ha vant mig vid). Slumrat och vilat. Varm soppa.
Är det vinterkylan som kommit redan, eller vad är det frågan om? Solen skiner ju för sjutton, var är värmen?

Det kan vara så att jag är kraschad efter igår, då vi firade bröllopsdag med att gå på café ihop med goda vänner som vi senast träffade i ...maj, kanske? Maken tog en fantastiskt fin bakelse och jag lite kulglass. Vi satt nog där aningens för länge, men det var ju ett så mysigt sekelskiftescafé och vi satt inte inne i det värsta sorlet utan ute i trädgården.  Ja, hur som helst, när jag inte reagerade på tilltal längre fraktade maken hem mig, men det var kanske i senaste laget, som sagt.

Nu är det knappa två veckor kvar så har jag tid på den nya ME-mottagningen i Sköndal. Det är ju lite löjligt att gå igång sådant på det, för det finns ju inte mer bot för att det finns en ny mottagning, men på något sätt hoppas jag ändå att de ska ha något att bidra med. Dietist så jag slutar svälla över alla breddar, kanske ett sjukgymnastikprogram som hjälper till att bibehålla lite funktion, kanske finns det nån medicin som jag inte provat som skulle kunna ha lite effekt. Nåt litet krumelurpiller eller gammaglobulininjektioner eller uppåttjack ... ja, och gärna en rituximabstudie där jag inte skulle få placebo. Det vore tjo och tjim, det!

Nu ska jag partajja loss med att värma vetekudden och ta en kopp te. Och en alvedon kanske, man har så kul som man gör sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar