lördag 9 april 2016

Tre AIP recept

Örtinbakad fläskkarré

Gör så här:
Pensla en bit hel fläskkarré med nåt gott fett (ghee eller kokosolja), salta och  häll på så mycket örtkryddor du kan få fast. Dutta lite så fastnar det i fettet. Jag hade salvia, rosmarin, timjan och kanske nåt mer.
Täck över med ett bakplåtspapper eller aluminiumfolie och låt stå i ugn i 110 grader tills köttet är 70 grader i mitten. Det tar några timmar. Höj värmen och kör på typ 225 tills köttet fått fin färg och är 75-80 grader. Ta ut och låt stå en stund innan du skär upp det.
Servera med grönsaker.

 Kycklingfilé eller fläskytterfilé med ingefära, vitlök och honung


Lika enkelt som det låter. Smeta in kycklingfiléer eller fläskfilé eller en fläskytterfilé (kolla om det är mkt e-nummer, fläskytterfiléer är ofta inte bara kött) med en aning flytande honung, salt, riven/pressad vitlök och rätt mycket ingefära, helst färsk riven. Det är gott att pensla på soya också, men det är ju inte AIP, så bestäm själv om du vill fuska. Låt gärna marinera några timmar. Kör i ugn175grader tills kycklingen är 80  eller fläsket 70 grader.

På tallriken kl 6 ser du också mina snabbpicklade grönsaker:
Skiva i matberedare: gurka, färska champinjoner, morot, vitkål (eller uppfinn vidare själv!)
Häll på lite ljus vinäger blandat med en tsk honung och salt. Låt stå och dra några timmar upp till några dagar. Väldigt fräscht och gott till det mesta!


 Köttfärslimpa med enkel bearnaise:

Köttfärslimpa: 
 Riv 1 gul lök, 1 rejäl morot,1liten squash och några färska svampar i matberedare. Blanda med 1 kg köttfärs och rejält med salt (vet inte hur mycket jag tar, men antagligen närmare 2-3 tsk), gärna örtsalt!
Forma en köttfärslimpa och grädda i ugn tills innertemperaturen är 80 grader.
Om den får svalna i skivor i spadet suger den upp en hel del och blir ännu saftigare.
bearnaise:
koka ihop:
1-3 msk ljus vinäger
3 msk vatten 
1 hackad scharlottenlök
lite persilja och/eller dragon

mixa slätt. Mixa därefter i 3 äggulor (om du har återintroducerat det i din AIP) och 150 g smält, varmt ghee. Smaka av med salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar